Bezienswaardigheden Volendam

Ontdek de leukste bezienswaardigheden in Volendam

Ontdek bezienswaardigheden
Volendam Marken in 1 dag
Wat te doen in Volendam en Marken
Boottocht Volendam Marken
Activiteiten en arrangementen
Ontdek de leukste bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Volendam

Volendam is het beroemdste vissersdorp van de wereld. Toeristen vanuit de hele wereld komen naar Volendam om het dorp te bewonderen. Ook Nederlanders komen graag een dagje naar Volendam. Jij toch ook? Ontdek de haven met de visafslag en traditionele vissersboten. Of geniet van een drankje op een terras met uitzicht op de haven. Of ga op de foto in Volendamse klederdracht en vereeuwig het dagje uit. Maar het kan nóg leuker. Boek een arrangement met rondleiding of puzzeltocht. Dan kom je op plaatsen, waar de meeste toeristen niet komen. Neem bijvoorbeeld het stolphoevekerkje, het gele bruggetje of het Doolhof. In het Doolhof vind je nog de kleine vissershuisjes die kriskras door elkaar zijn gebouwd. Geen wonder, dat dit wijkje deze naam kreeg. Boek je een tour bij Volendam Marken? Dan ontdek je de leukste bezienswaardigheden in één onvergetelijke dag. Met welk dagje ontdek jij de leukste bezienswaardigheden?

Lees meer

122 activiteiten gevonden Filter resetten
Dagje Volendam Marken in 1 dag

Dagje Volendam Marken in 1 dag

Geniet van een dagje uit in Volendam en Marken. Inclusief koffie met gebak, boottocht, lunch, foto in kostuum en puzzeltocht.

Vanaf 2 pers
Duur 6,75 uur
9,2 zeer goed
59,50
49,50 p.p.
Lees verder
Dagje Volendam Marken in 1 dag  [middag]

Dagje Volendam Marken in 1 dag [middag]

Compleet dagje uit in Volendam en Marken inclusief lunch, puzzeltocht, foto in kostuum, boottocht, verkenningstour en driegangendiner.

Vanaf 4 pers
Duur 8 uur
9,2 zeer goed
79,50
69,50 p.p.
Lees verder
Dagje Volendam & Marken - Actie

Dagje Volendam & Marken - Actie

Combineer een puzzeltocht langs de bezienswaardigheden van Volendam met een bezoek aan het schiereiland Marken en een foto in klederdracht.

Vanaf 2 pers
Duur 4,5 uur
9,4 zeer goed
37,50
29,50 p.p.
Lees verder
Haven Arrangement

Haven Arrangement

Een compleet verzorgd uitje inclusief proeverij lunch, foto in klederdracht, puzzeltocht en diner.

Vanaf 4 pers
Duur 7 uur
9,3 zeer goed
62,50
55,00 p.p.
Lees verder
Rondleiding door Volendam

Rondleiding door Volendam

Ontdek de leukste plekjes van Volendam met een gids in Volendamse klederdracht.

Vanaf 6 pers
Duur 1 uur
9,5 zeer goed
10,00
7,00 p.p.
Lees verder
Happen Stappen Varen Arrangement

Happen Stappen Varen Arrangement

Geniet van een compleet verzorgd arrangement inclusief Volendam Belevenis, foto in kostuum, boottocht, lunch, verkenningstocht en puzzeltocht.

Vanaf 4 pers
Duur 7,25 uur
9,1 zeer goed
62,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam: Dit is Volendam

Rondleiding Volendam: Dit is Volendam

Geniet van leuk dagje uit inclusief Volendam Belevenis, foto in klederdracht, petit lunch en rondleiding met gids.

Vanaf 6 pers
Duur 3,5 uur
8,8 zeer goed
42,50 p.p.
Lees verder
Puzzeltour de Geheimen van Volendam

Puzzeltour de Geheimen van Volendam

Ga samen met collega's vrienden, vriendinnen of familie op verkenning door Volendam en ontdek de Geheimen van Volendam. Inclusief drankje.

Vanaf 2 pers
Duur 2 uur
9,2 zeer goed
15,00
9,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Mooi Volendam - Mooi Marken

Rondleiding Mooi Volendam - Mooi Marken

Geniet van een compleet verzorgd dagje uit met de Volendam Belevenis, rondleiding door Volendam, petit lunch, foto in klederdracht, boottocht en verkenningstocht Marken.

Vanaf 8 pers
Duur 6 uur
9,0 zeer goed
59,50 p.p.
Lees verder
Dagje Volendam & Marken

Dagje Volendam & Marken

Combineer de Volendamse Belevenis met een rondleiding door Volendam en bezoek aan schiereiland Marken. Inclusief boottocht Volendam Marken (retourticket), petit-lunch, verkenningstocht en foto in Volendamse klederdracht.

Vanaf 8 pers
Duur 6 uur
9,1 zeer goed
57,50 p.p.
Lees verder
Google reviewGoogle reviews4.91081 reviews

Wij werken ook voor.

Palingrokerij Volendam

Wil je weten hoe paling gevangen, verwerkt en gerookt wordt? Dan is de rondleiding door de palingrokerij een echte aanrader. Wij heten jullie van harte welkom bij de palingrokerij. Maar liefst 6 generaties Smit roken hier al meer dan 150 jaar diverse vissoorten. Stap binnen in de wereld van de palingroker. Hij neemt jullie mee naar zijn authentieke rokerij.  Ruiken jullie de geur van versgerookte paling al? Nog even geduld. Hij verrast jullie eerst met leuke verhalen en beeldfragmenten over het vangen, verwerken en roken van de paling. Natuurlijk mag je na afloop de lekkerste gerookte paling ook proeven. Nu weet ook jij hoe de lekkerse gerookte paling smaakt.

Hotel Spaander

In 1881 kocht Leendert Spaander een café om er een ontmoetingsplaats voor kunstenaars van te maken. Hij kreeg vaak een schilderij van armlastige artiesten die daarmee hun hotelrekening betaalden. Op deze manier ontstond een indrukwekkende verzameling schilderijen.

De Jozef

Dit multifunctionele verenigingsgebouw is sinds 1908 een ontmoetingsplaats voor jong en oud, maar ook vergaderzaal en feestzaal. Het gebouw kent een rijke historie  als plaats voor  concerten, toneelvoorstellingen en muziekuitvoeringen. 

Ootje

Zij staat op de uitkijk in haar daagse kleding met onder andere het bontje (schort) en het (blauwe) jak. Met het afnemen van de visserij verdween ook de klederdracht uit het straatbeeld. De Volendamse klederdracht staat symbool voor Holland. 

Stolphoevekerkje

De kerk werd in 1658 gebouwd in de vorm van een stolpboerderij.  Destijds werden deze kerk en de omliggende boerderijen dichtbij de dijk gebouwd. Zo kon men bij overstromingen daarheen vluchten.  

Het Doolhof

Het Doolhof is de oudste woonwijk en vroeger een eilandje. Op het knusse en gezellige Doolhof was vroeger een 24 uurs-economie met o.a. een lijsten-, schoen- en klokkenmaker, klompenverkoper, smid, bakker, tabakswinkel, een kolen-, aardappelen- en peterolieboer, twee kruideniers, visboeren en
barbiers (waarvan een tevens koster) en zelfs een scheepswerf. 

Volendams Museum

Rechts van het café volgt u de straat tot u uitkomt bij een plantsoentje met Mariabeeld. Daar loopt u omheen de Haringstraat in naar winkelcentrum Havenhof. Rechts staat het nieuwe pop- en cultuurcentrum PX. Linksaf de Zeestraat volgend ziet u het Volendams Museum, waar elk seizoen een ander thema van Volendam’s historie wordt uitgebeeld. Behalve taferelen en voorwerpen uit visserij en dagelijks leven bevat het museum een unieke verzameling kunst en klederdracht en originele oude interieurs.

Woltje's Backerij: Stroopwafelmuseum, demonstraties en proeverijen

Wij heten jullie welkom bij Woltjes Backerij. Je vindt deze stroopwafelbakkerij in de Volendamse haven. Hier maken ze gebruik van het traditionele recept uit 1853. Ontdek hoe de lekkerste stroopwafels gebakken worden tijdens de demonstratie stroopwafels bakken. Na de demonstratie kan je je geluk niet op in de winkel vol lekkernijen. Naast de échte Volendamse stroopwafel kan je ook kiezen voor een speculaaswafel, chocowafel of honingwafel. Welk smakelijk souvenir neem jij mee naar huis? Liever direct genieten van één van deze wafels? Dat kan! Bestel een heerlijke wafel, stap naar buiten en geniet van het prachtige uitzicht over de haven van Volendam. Ook vind je hier een museum waar je ziet hoe de Volendammers vroeger leefden en een Droste Experience.

Calkoengracht

Het water in deze straat is de Vollendammer Die, een deel van de ringvaart om het Vollendammer Meer, die in 1643 werd drooggemalen. Aan de overkant bevindt zich het laaggelegen en bebouwde Meer zien, de Oude Kom van Volendam. Aan het eind van de Calkoengracht staan nog de eerste huurwoningen van Nederland uit 1905.